Maandelijks archief: mei 2017

15 en 16 juni: NVC Congres

De praktijk en de wetenschap in de criminologie zijn nauw met elkaar verbonden. Niet alleen omdat criminologie als kritisch oog van (straf-)recht en beleid geldt, maar ook omdat in beleid en praktijk belangrijke inzichten van de criminologie moeten worden vertaald en toegepast. Criminologen hebben de praktijk hard nodig, bijvoorbeeld om onderzoeksgegevens te kunnen verzamelen. De praktijk heeft de criminologie ook nodig, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling en evaluatie van interventies en om inzicht te krijgen in de aard en omvang van criminaliteits-problemen. Toch blijkt het voor wetenschappers vaak lastig de weg naar de praktijk te vinden en ervoor te zorgen dat hun onderzoek leidt tot een maatschappelijke bijdrage. Andersom heeft men het in de praktijk vaak te druk met de dagelijkse uitdagingen om goed op de hoogte te blijven van de nieuwe wetenschappelijke inzichten.
In de plenaire sessies zullen toonaangevende professionals tijdens dit congres met vooraanstaande criminologen in debat gaan over de wetenschappelijke basis van hun werk en de betekenis van de criminologie voor de praktijk.
Inschrijven is mogelijk tot en met 2 juni.
 Zie voor meer informatie de site: https://criminologie.nl/nvc-congres/congres-2017/.

30 juni: LSD met CDP

30 juni vindt het laatste tentamen plaats en jaja.. daarmee begint de zomervakantie! En wat is nou een betere manier om deze in te luiden dan met het vieren van een Laaste School Dag?!

In samenwerking met de activiteiten- en lustrumcommissie hebben wij een middag en avond vol leuke evenementen gepland. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op het veld tegenover het sportcentrum VU, bij de Uilenstede. Hier zal dan een eiergooiwedstrijd plaatsvinden, gevolgd door een eind-BBQ om 18.00 uur. De afsluiter van deze avond wordt gevormd door de Apalyptische spelen, rond 20.00 uur, waarbij verschillende spellen gecombineerd worden met het drinken van heerlijk(e) biertje(s).
Kosten: 10 euro per persoon. Hierbij inbegrepen zitten de twee spellen en de BBQ, mét twee drankjes. Voor verdere drankgebruik geldt: BYOB.
Aanmelding: meld je aan door te mailen naar [email protected] Geef daarbij aan bij welke onderdelen je aanwezig bent (de eierspelen, de eind BBQ, de Apalyptische spelen). Mocht je vegetarisch/veganistisch/flexitarisch/pescotariër of gewoon een ovo-lacto-vegetariër zijn, geef dat dan ook even aan.
Deadline aanmelding + betaling: 20 juni 23.59 uur. Zorg dat je hiervoor 10 euro over hebt gemaakt naar NL03 INGB 0007 232868 t.n.v. Crime Does Pay.

7 juni: ALV + Borrel

De tweede Algemene Leden Vergadering is jaar op woensdag 7 juni, met daaropvolgend de maandelijkse borrel. Ben jij benieuwd waar CDP het tweede halfjaar mee bezig is geweest? Kom dan vooral langs. Het komende bestuur wordt daarnaast ook voorgesteld, kortom, een groot feest!
Houd onze Facebook in de gaten voor informatie betreft de locatie.

Sollicitaties liftweekendcommissie

Voor het liftweekend, dat begin volgend schooljaar 2017 plaats zal vinden, zoeken wij enthousiaste mensen die dit willen organiseren!
Zie jij het wel zitten om een locatie uit te zoeken, de overnachting te regelen en daarbij een topweekend te organiseren? Stuur dan nu een korte motivatie naar [email protected]
Deadline: 21 mei 23.59 uur.

154 bereikte personen

Stichting Jong geleerd Oud gedaan

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges voor senioren, gegeven door student-docenten (studenten; tot max. 3 jaar afgestudeerd). Met dit project geven enthousiaste studenten interactieve colleges aan senioren in tehuizen, bibliotheken en buurtcentra.
. De student-docent komt in een reeks van vier keer een uur vertellen over zijn/haar vakgebied en stimuleert de senioren met interessante vraagstukken. Iedereen kan deelnemen, want het motto luidt: ‘Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd’. Ook mensen met dementie nemen deel aan onze colleges. Wanneer zij actief geprikkeld worden, komen vaak de mooiste herinneringen naar boven. Meer informatie over dit project vind je op www.oudgeleerdjonggedaan.nl of mail naar [email protected].
Geïnteresseerd? Stuur een mail met een korte motivatie naar [email protected].

19 mei: schieten met CDP

Op 19 mei is er weer een tweede kans… schieten met CDP bij de schietvereniging SSV Robin Hood te Woerden!
Heb jij altijd al willen weten hoe je nou een precies een revolver moet hanteren en hoe het is om een geweer in handen te hebben?
Pak je kans en ga mee!
De kosten voor deze activiteit bedragen 30 euro. Daarvoor kun je een hele avond gaan schieten met allerlei soorten wapens, op de schietbaan.
Aanmelden is vanaf nu mogelijk via: [email protected] Er is slechts plek voor 20 mensen dus meld je snel aan!
Deadline: 23.59 uur op 5 mei.
Let op: bij een te late afmelding, na de deadline, zijn we genoodzaakt een boete in te stellen van 15 euro.
Let op: dit uitje is alleen voor Bachelor studenten. Voor de Master studenten komt er een aparte activiteit voor het schieten!

11 mei: Borrel

11 mei is het tijd voor de eerste borrel bij een nieuwe locatie; dit maal bij café Havelaar (Voetboogstraat 22-24, Amsterdam).
Komt allen langs om te kijken of deze locatie iets is en natuurlijk voor een gezellige avond met CDP.  Houd onze facebook in de gaten voor meer informatie over deze komende borrel!