Maandelijks archief: september 2017

Studiemiddag 28 september: Eigenrichting

Rechtshandhaving is de verantwoordelijkheid van de overheid. Het ‘sociaal contract’ biedt burgers overheidsbescherming in ruil voor coöperatie aan de democratische samenleving. Dit monopolie leidt tot een verbod op eigenrichting: burgers mogen het heft niet in eigen handen nemen.

Tijdens deze studiemiddag onderzoeken we niet alleen wat vandaag de dag onder eigenrichting wordt verstaan, maar ook welke vormen van eigenrichting breed worden veroordeeld en welke vormen geaccepteerd lijken te worden.
‘Cahiers op de Campus’ is een initiatief – in samenwerkingsverband tussen het Centre for Policing & Security en de Stichting Maatschappij en Veiligheid – rondom de Cahiers Politiestudies waarbij een breed publiek van wetenschappers, beleidsmakers en politiepersoneel de mogelijkheid krijgt kennis te maken met de Cahiers en de besproken vraagstukken.
De studiemiddag duurt van 13.00 – 17.00 uur en vindt plaats bij de Avans Hogeschool, Lokaal OX 114, Onderwijsboulevard 215, te Den Bosch. Meer informatie vind je op http://www.politiestudies.be/vrij.cfm?Id=390 
De kosten die hieraan verbonden zijn, bedragen € 65,00 en zijn inclusief koffie/thee, borrel en het boek ‘Eigenrichting’ (Cahier 43, Maklu). Deadline voor inschrijven is 22 september 2017

9 en 10 oktober: Criminologische Introductie Dagen

Voor iedereen die de introweek heeft gemist óf niet genoeg kan krijgen van introdagen met CDP, organiseren wij de criminologische introductie dagen!
Wat kan je zoal verwachten? Criminologische uitjes in combinatie met heel veel gezelligheid! De precieze planning horen jullie bij de inschrijving. Het allerbelangrijkste is dat je weer nieuwe crimi’s leert kennen!
Wat zijn de kosten? €20,- (hierbij is een kaartje voor het openingsfeest inbegrepen!)
Aanmelden kan tot en met maandag 2 oktober 23.59u, door een mailtje te sturen naar [email protected] Let op! Vol = Vol
Wij hebben er zin in, tot dan!

Deadline aanmelden commissies: 20 september 2017

Graag actief worden bij CDP? Maak deel uit van één van onze commissies! Op onze Facebook staat een uitgebreid overzicht van onze commissies en wat ze in houden. Als jullie vragen hebben, kunnen jullie altijd even langskomen in het hok of een mailtje sturen!
Hoe kan je je aanmelden? Stuur een mailtje naar [email protected] Vertel welke commissie(s) je voorkeur hebben en geef hierbij een korte motivatie. De aanmeldingen sluiten woensdag 20 september 23.59u!
Tot bij de sollicitaties!