Vacature: AML Consultant

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar AML Consultants. Heb je ervaring met transactiemonitoring (alert handling), witwasonderzoek of onderzoek naar terrorismefinanciering, dan maken we graag kennis met jou! Ervaring is mooi meegenomen, maar zegt niet alles. Enthousiasme en een professionele houding zijn minstens net zo belangrijk! Daarom zijn wij ook geïnteresseerd om kennis te maken met binnenkort- of recent afgestudeerden in de richting Criminologie, Recht, of Economische studies.
Wat ga je doen?
Dagelijks worden er duizenden transacties gedaan binnen financiële instellingen. De meesten zijn volkomen legitiem, maar soms zit er een transactie tussen die nader onderzoek vraagt. In het kader van de WWFT (Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme) onderzoek jij deze transacties. Door het in kaart brengen van de klant, het product en verschillende patronen kun je al snel bepalen of een transactie legitiem is, of dat er mogelijk sprake is van witwassen, terrorismefinanciering, of andere vormen van Financieel Economische Criminaliteit (FEC). Al speurend naar informatie leg je vast wat je tegenkomt en geeft op basis hiervan een onderbouwd advies.
Als meer ervaren Consultant draag je daarnaast een steentje bij aan een effectief proces. De meer complexe onderzoeken komen bij jou. Je stelt je toegankelijk op, en helpt vanuit jouw expertise minder ervaren collega’s op weg. Je deelt jouw kennis en ervaring, of stuurt misschien zelfs een team aan.
 Wat kun je?
  • (Bijna) afgestudeerd op BA of MA niveau in de richting Recht, Economisch of Criminologie
  • Je hebt al enige jaren ervaring op gebied van AML/transactiemonitoring, of de wil om hier snel in te groeien
  • Onderzoek doen is ‘jouw ding’. Je bent gefocust en analytisch
  • Je bent proactief en leergierig. Als je iets nog niet weet, ga je zelf op zoek naar antwoorden
  • Communicatief vaardig; niet alleen weet jij je bevindingen helder en bondig te onderbouwen, ook naar diverse stakeholders weet jij steeds de juiste toon te slaan
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
Wat mag je van ons verwachten?
Werken bij CDD Next betekent werken met jonge, enthousiaste collega’s. Wij zijn oprecht betrokken bij jou en jouw ontwikkeling; zowel in persoonlijke vaardigheden als op vakinhoudelijke kennis. Als CDD Next’er treed jij op als ‘Trusted Advisor’. Daarom kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching door vakprofessionals om jou te helpen groeien.
Wij hebben een uitgebreid netwerk binnen Compliance en Risk bij gerenommeerde, financiële instellingen, voornamelijk in de Randstad. Hierdoor kunnen wij interessante opdrachten bieden, waarbij jij jezelf steeds opnieuw kunt uitdagen, en ontwikkelen tot specialist.
Natuurlijk horen daar goede arbeidsvoorwaarden bij, waaronder:
  • Salaris passend bij jouw ervaring, ontwikkeling en ambitie
  • 25 vakantiedagen per jaar
  • Pensioenregeling
  • Vervoersregeling op maat
Last but not least vinden wij het ook belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Je wordt dan ook lid van onze community en we spreken regelmatig met elkaar af voor een hapje of een drankje, en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd met alle collega’s.
Contacts
Wil je meer weten? Neem dan contact met Elisa Keur ([email protected]) of bezoek onze website www.cddnext.com