Vacature Bongers Instituut voor Criminologie

Gezocht: VELDWERKERS / INTERVIEWERS/ STAGIAIR(E)

Het Bonger Instituut voor Criminologie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam, is gespecialiseerd in empirisch onderzoek naar o.a. drugsgebruik en handel, criminaliteit, en dak- en thuisloosheid.

DRUGSCARRIÈRES IN EUROPA
Het Bonger Instituut werkt momenteel mee aan een transnationaal onderzoek naar loopbanen van stimulerende middelen (o.a. speed, ecstasy, MDMA, meth). Het onderzoek vindt plaats in vijf Europese landen. Doel is om beter inzicht te krijgen in waarom mensen deze middelen gaan gebruiken, of en hoe zij ermee doorgaan of mee stoppen en waarom mensen die wel in aanraking komen met zulke drugs niet gaan gebruiken.

Voor dit onderzoek zoeken wij een aantal studenten die een flink aantal verschillende typen huidige/ex/niet- gebruikers van stimulerende middelen (in Amsterdam en Brabant) zullen werven en interviewen aan de hand van een gestandaardiseerd interview. Elk interview zal naar verwachting ca. een uur duren.

Gevraagd
• Een enthousiaste, accurate, nieuwsgierige student(e) Criminologie of andere relevante (sociaal)wetenschappelijke studie
• Beschikbaar per juni
• Ervaring met interviewen
• Uitstekende sociale vaardigheden
• Flexibel (qua werktijden/dagen)
• Woonachtig in Amsterdam en in bezit van OV jaarkaart
• Goed bekend in en/of connectie met Brabant is een pré

Geboden
Je wordt betaald per afgenomen interview (€25). Deze klus zou in overleg ook als stage kunnen worden ingevuld.

Reageren
Neem voor meer informatie contact op met Nienke Liebregts (020 525 3918). Reageren uiterlijk 13 mei 2018 middels een brief met motivatie en curriculum vitae (incl. cijferlijst) per mail via [email protected]