Vacature: Student-leden opleidingscommissie collegejaar 2018-2019 VU

De Opleidingscommissies zoeken enthousiaste student-leden voor het collegejaar 2018-2019!

Wil jij advies geven over de inhoud van je opleiding? Heb je graag meer inspraak binnen de VU en lijkt het je interessant om met docenten te vergaderen? En ben je student aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid? Voor het collegejaar 2018-2019 zijn er voor verschillende opleidingscomissies nieuwe student-leden nodig!

Iedere opleiding (hieronder wordt nader toegelicht welke opleidingen er worden onderscheiden) van de faculteit heeft een opleidingscommissie (OLC), die de kwaliteit van de opleiding bewaakt. Leden van een OLC houden zich bezig met de onderwijsinhoudelijke aspecten van de opleiding. De OLC brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan het faculteitsbestuur over zaken die met het onderwijs te maken hebben. Daarnaast heeft de OLC instemmingsrecht ten aanzien van de Onderwijs- en Examenregeling (OER).

We zijn op zoek naar jou als…
-Je bereid bent vier á vijf keer per jaar met een kleine groep enthousiaste studenten en docenten te vergaderen over jouw opleiding;
-Je het leuk vindt om advies uit te brengen over onderwerpen zoals de werkdruk binnen de opleiding en/of over specifieke vakken, de kwaliteit van tentamens en curriculumherzieningen;
-Je niet bang bent om een kritische blik te werpen op het curriculum en de vakevaluaties;
-Je het leuk vindt om in gesprek te gaan met je medestudenten, om te horen wat zij vinden van bepaalde onderwerpen. Dit kan één op één of door middel van een klankbordgroep.

Wat bieden wij jou?
-De unieke kans om de stem van de student binnen je eigen opleiding vertegenwoordigen;
-Toegang tot een aantal trainingen, die erop zijn gericht jouw medezeggenschapskwaliteiten te ontwikkelen;
-Een kijkje achter de schermen, waarbij je in gesprek gaat met docenten en andere stakeholders op de faculteit;
-Een passende vergoeding aan het einde van je termijn.

Een student-lid in de OLC wordt voor één collegejaar benoemd, met een mogelijkheid tot herbenoeming van één collegejaar. Hebben we je interesse gewekt? Dan zien we graag jouw sollicitatie naar een plek in de opleidingscommissie tegemoet! Stuur vóór 10 september je cv en korte motivatiebrief (max. 1 A4) naar de student-assessor Luuk Admiraal, [email protected] Geef daarbij in de onderwerpregel aan dat de mail een sollicitatie naar de functie ‘Student-lid OLC *jouw opleiding*’ betreft.

De te onderscheiden opleidingen zijn: rechtsgeleerdheid, notarieel recht, criminologie, international crimes and criminology, law and politics of international security, international business law, ondernemingsrecht aan de zuidas, fiscaal recht. Voor ieder van deze opleidingen is het mogelijk om te solliciteren.