Interstedelijke Criminologie Dag (ICD)

De Interstedelijke Criminologie Dag (ICD) is een jaarlijks terugkerend evenement over een actueel criminologisch thema. De ICD wordt georganiseerd door studenten van de studieverenigingen der Criminologie uit Rotterdam, Amsterdam en Leiden. Op de ICD worden studenten criminologie en andere geïnteresseerden op een interactieve manier met kennis verrijkt over het gekozen thema. Het thema van de dag zal vanuit verschillende perspectieven worden benaderd.
Dit jaar zal de ICD op woensdag 24 november 2021 plaatsvinden op de Vrije Universiteit Amsterdam. Wij kijken hier al heel erg naar uit en zijn dat we het thema van deze ICD met u kunnen delen: Veelzijdig Verkeerd: Ondermijning van de straat tot de natuur.
De dag bestaat uit een openingslezing, drie rondes met verschillende workshops waarvoor deelnemers zich kunnen inschrijven, een slotlezing en een afsluitende borrel. Lunch en koffie en thee zit bij de dag inbegrepen. De kosten voor de dagen bedragen 7,50.
Wil je graag op deze dag aanwezig zijn. Ga dan naar www.icdag.nl. Hier kun je zien welke sprekers er komen en waar ze over zullen gaan vertellen. Ook kun je je hier vanaf 27 oktober aanmelden voor de ICD.

CDP zoekt een nieuw bestuur!

Omdat het huidige bestuur aan het eind van dit collegejaar aan vervanging toe is, zijn we hard op zoek naar enthousiastelingen die de bestuurstaken van het 55e CDP bestuur willen en kunnen vervullen!

Een bestuursjaar is een mooie uitdaging naast je studie waarbij je bestuurlijke ervaring opdoet en leert samenwerken. Ook staat een bestuursjaar erg goed op je CV. Daarnaast maak je natuurlijk ook nog eens ontzettend veel leuke momenten met CDP mee, maak je vrienden voor het leven en leer je een heleboel CDP-ers kennen! Extra leuk aan aankomend bestuursjaar, het is een lustrumjaar!  Dus dat houdt in, extra feestjes, extra borrels, extra leuke activiteiten! Iets waar we allemaal ontzettend aan toe zijn!

Lijkt dit je wat? Stuur dan vóór 7 mei 2021 een mail met een korte motivatie naar [email protected]

Wil jij meer informatie over een bestuursjaar bij CDP en de verschillende functies? Schroom dan niet om ons je vraag te stellen of kom naar de bestuursinfoavond op 26 april. Houd ook onze socials in de gaten, want daar zullen we volgende week meer info plaatsen!

28 April: Online moordspel

Na het daverende succes van onze bierproeverij is het alweer tijd voor een nieuwe activiteit! Op 28 april gaan we een online moordspel spelen. Willemien Muisman is dood gevonden op de universiteit. Een aantal medewerkers en studenten lijken er iets mee te maken te hebben. Door middel van het stellen van vragen aan verdachten kan de moordenaar worden opgespoord.

Lijkt het jou leuk om de moordenaar te ontmaskeren? Meld je dan nu snel aan via [email protected]

Aanmelden kan tot 26 april 23.59!

Je kan je individueel opgeven of in een groepje van maximaal 4 personen.

Het team met het beste scenario wint natuurlijk een mooie prijs!

Na aanmelden ontvang je een bevestiging in de mail met een link naar de Zoom-meeting.

Wanneer: woensdag 28 april om 20.00 uur
Waar: online op zoom
Hoe: Meld je voor 26 april 23:59 aan door een mail te sturen naar [email protected]
Hopelijk tot dan!

29 april: Beroepsoriëntatiedag

Ben jij ook benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die je hebt na je opleiding Criminologie? En wil jij graag weten in welke werkvelden je kan belanden als criminoloog? Of welke beroepen wellicht interessant voor jou zouden kunnen zijn na je studie? Schrijf je dan nu in voor de jaarlijkse Beroeps Oriëntatie Dag die zal plaatsvinden op donderdag 29 april!
Deze middag zal georganiseerd worden in samenwerking met de studieverenigingen Criminologie In Actie (Rotterdam) en Corpus Delicti (Leiden). In verschillende online sessies zullen alumni alles vertellen over hun studietijd, hun huidige beroep en de weg ernaartoe. Er zullen 3 rondes van elk een half uur gaan plaatsvinden. Per ronde heb je de keuze uit 3 groepen sprekers die met zijn tweeën zijn samengevoegd. De alumni zijn werkzaam in zeer diverse sectoren, waardoor het programma veelzijdig zal zijn. Uiteraard zal er ook ruimte bestaan voor het stellen van vragen. Kortom: het is zeker de moeite waard om deze middag bij te wonen!
Check voor meer informatie onze Instagrampagina @beroepsorientatiedag.

Inschrijven kan tot 27 april 23.45uur via deze link: https://platform.eventboost.com/e/beroeps-orientatie-dag-2021/26788?origin=Crime_does_Pay_Amsterdam-Facebook&fbclid=IwAR3pCg7zg-49Dhq9Y0XGnP-RLyArXEdj3yPs2d4rEoFtsA5X2UlDLVO31ac

Hopelijk tot dan!

1 april: Lezing Alexander van Middendorp

Op 1 april organiseren wij een online lezing. Deze lezing wordt gegeven door Alexander van Middendorp. Alexander is werkzaam bij het Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland als Programmamanager Integrale Intelligence & Aanpak Ondermijning.
Hierover zal hij ons dan ook wat komen vertellen. Alexander zal ingaan op ondermijning en de aanpak daarvan. Op welke manier kan naar deze vorm van criminaliteit gekeken worden en hoe kan het effectief worden aangepakt?  Alexander zal hieraan de werkzaamheden van het Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland koppelen.

Lijkt het jou leuk om deze lezing bij te wonen? Stuur dan voor 29 maart 23:59 een mailtje naar [email protected]

 Wat: Lezing Alexander van Middendorp

Wanneer: woensdag 1 april van 15:30 tot 17:00

Waar: online via Zoom

 Aanmelden: Stuur voor 29 maart 23:59 een mail naar [email protected]

We hopen jullie allemaal te zien!

CDP X Financieel Economische Criminaliteit

Op woensdag 10 maart organiseert Studievereniging Crime Does Pay samen met Wim Huisman een documentaire avond. We zullen gaan kijken naar “The smartest guys in the room”. Wim Huisman zal ons aan de hand van deze documentaire meenemen naar 2001, naar het grote schandaal rondom The Enron Corporation. In intermezzo’s zal Wim de brug slaan tussen de film en criminologie, waarbij ook een beroep wordt gedaan op de criminologische kennis van de deelnemers.

Het wordt een leerzame en interactieve avond die voor alle leden open staat om bij te wonen.

De film is in het bijzonder interessant voor masterstudenten die nu het vak Financieel Economische Criminaliteit volgen, maar is ook zeker een aanrader voor iedereen die hier meer over wil weten, zowel bachelor- als masterstudenten.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar CDP: [email protected] Na aanmelden ontvang je een bevestiging in de mail met een link naar de Zoom-meeting en een link naar de documentaire.

Wat: documentaire avond

Wanneer: woensdag 10 maart 19:00 uur

Waar: online via Zoom
 
Klaarzetten: lekker drankje en popcorn

11 februari: Overkoepelende Masteravond

Nu de kerstvakantie voorbij is en het tweede semester van start is gegaan, betekent dit dat het felbegeerde bachelor diploma voor sommige studenten ook eindelijk in zicht komt. De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat is de vervolgstap? Een tussenjaar of toch meteen doorstromen naar de master?

Om jullie een handje te helpen, is in samenwerking met de studieverenigingen Corpus Delicti uit Leiden, Crime Does Pay uit Amsterdam en Criminologie In Actie uit Rotterdam een overkoepelende masteravond georganiseerd! Op donderdag 11 februari zullen alle criminologisch relevante masters, die in Nederland aangeboden worden, op één avond de revue passeren. De avond wordt dit jaar georganiseerd via ZOOM.

De vertegenwoordigers van de masters zullen allen tweemaal een presentatie houden. Voor de pauze kun je de presentaties van drie masters bijwonen. Na de pauze kun je opnieuw uit alle masters kiezen en twee presentaties bijwonen. In totaal kun je dus vijf masterpresentaties bijwonen. Daarnaast zijn er in de pauze studenten en/of hoogleraren aanwezig in ZOOM sessies, waar je al je vragen kunt stellen.

 

De aanwezige Masteropleidingen:

Amsterdam:

– Interventiecriminologie

– Opsporingscriminologie

– International Crimes, Conflict and Criminology

Rotterdam:

– Wijk, Web en Wereld

– International Master’s in Advanced Research in Criminology

Utrecht:

– Global Crime

– Crime, Punishment and Security

Maastricht:

– Forensica, Criminologie en Rechtspleging

Leiden:

– Forensische Criminologie

– Comparative Criminal Justice

– Criminologie en Veiligheidsbeleid

 

Meld je aan via deze link: https://forms.gle/rr2HeprvrHFQ2zV58

Houd de facebookpagina in de gaten voor meer informatie over de masters en alle actuele informatie over de avond.

 

 

2 februari: Meester Leonie pubquiz

Beginnen de muren tijdens deze lockdown een beetje op je af te komen? Tijd voor de Meester Leonie Pubquiz! Op 2 februari om 20:00 organiseert de activiteitencommissie een online pubquiz met allerlei vragen over interessante (actuele) onderwerpen met een juridisch tintje. Precies om die reden is de pubquiz voor íedereen goed te doen en ook erg leuk voor degenen die zich sinds pas een aantal jaar bezighouden met een juridische opleiding, functie of interesse.

We beginnen met juridische televisie in de ronde Making a Murderer and many more. Daarna zal jullie muziekkennis getest worden in de ronde It’s all the Music. Vervolgens dagen we jullie uit je quizgenoten te verslaan tijdens de ronde Legally difficult waarbij we de juridische diepte induiken, waarna we in de vierde ronde Nederland o Nederland gaan kijken hoe je nationale juridische kennis is. De laatste punten sprokkel je bij de Varia-ronde met van alles wat!

Ben je nu helemaal enthousiast geworden en wil je dit niet missen? Meld je dan voor 31 januari 23:59 aan door een mailtje te sturen naar [email protected].

6 januari: Discobingo

Nu we in lockdown zitten en alle kerst en nieuwjaarsfeestjes niet door kunnen gaan is het hoog tijd voor een onlinefeestje op 6 januari! Namelijk een discobingo, waar de leukste guilty pleasure hitjes gedraaid zullen worden door DJ Cone Yo. Het thema van de avond zal dan ook guilty pleasure zijn, dus wees creatief en kom verkleed als jouw favoriete foute personage of persoon!
Deelname is volledig gratis en er zijn leuke prijzen te winnen, onder andere voor de leukste en origineelste outfit!

Dus heb jij wel zin om een avond te dansen in je woonkamer verkleed als Britney Spears of David Bowie? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar [email protected]

Wat: Discobingo
Wanneer: 6 januari om 20:00
Hoe: meld je voor 4 januari aan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Stage Innovatieteam ministerie van Justitie en Veiligheid

Stage Innovatieteam ministerie van Justitie en Veiligheid

Zet jij je tanden graag in complexe vraagstukken en wil je aan de slag met strategische innovatieontwikkeling bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)? Dan is een van deze twee stageplekken zeker iets voor jou. Help jij JenV innoveren?

In zeven maanden leer je omgaan met complexe vraagstukken op het gebied van innovatie, kennis en strategie. Tijdens deze unieke en interessante stage – weliswaar vanwege COVID-19 op afstand – werk je in een team met gedreven collega’s in een organisatie die midden in de maatschappij staat. Hier krijg je de mogelijkheid om ervaring op te doen achter de schermen van JenV. Ook mag je rekenen op goede begeleiding om jouw persoonlijke leerdoelen te behalen.

Er zijn twee stageplekken: één met de focus op publiek-private samenwerking (JenV en de markt) en één die zich richt op internationale samenwerking (JenV en de wereld). Welke stage het ook wordt: jouw functie is divers en bestaat uit verschillende rollen en taken. In gesprek met jouw stagebegeleider en collega-stagiair stellen we het takenpakket op. Dit wordt ook afgestemd op jouw leerbehoefte.

Ben jij enthousiast geworden van deze vacature klik dan op deze link voor meer informatie!