Maatregelen Corona

De maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn aanzienlijk aangescherpt door het kabinet. Alle bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden. Zo helaas ook alle CDP activiteiten die in april en mei op de planning stonden. Wij vinden dit zelf heel jammer, maar in deze uitzonderlijke tijden zit er helaas niets anders op.
Activiteiten die in juni op de planning staan gaan vooralsnog door en wij proberen zoveel mogelijk in de huidige planning te schuiven, tenzij de maatregelen ten aanzien van het coronavirus langer aanhouden. We houden jullie hierover op de hoogte. Verder vragen wij jullie om vooral goed op jezelf en elkaar te letten en je te houden aan de richtlijnen van de overheid. Voor meer informatie over colleges, tentamens en andere zaken verwijzen we jullie naarhttps://www.vu.nl/coronavirus
Voor vragen zijn wij bereikbaar via [email protected]

Vacature student-stagiair(e) Lumen Lawyers

Lumen Lawyers is op zoek naar een student-stagiair(e)!

Lumen Lawyers is een vooruitstrevend nichekantoor, gespecialiseerd op het gebied van financieel-economisch strafrecht, fiscaal sanctierecht, compliance & integriteit en interne onderzoeken.

Ons kantoor is opgericht door een groep ervaren advocaten die gelooft dat de advocatuur op een andere manier uitgeoefend kan worden. Wij halen er voldoening uit ons vak op het hoogste niveau uit te oefenen, maar zijn ervan overtuigd dat een advocaat die een bredere oriëntatie heeft dan enkel het beroep, een betere dienstverlener zal zijn.

Onze praktijk is groeiende en daardoor hebben wij onder meer ruimte voor een student-stagiair(e). Wil je ervaren of onze vakgebieden jou net zo grijpen als ze ons boeien? Spreken onze waarden en manier van werken je aan? Stuur ons dan je sollicitatiebrief, cv en cijferlijst(en) toe via [email protected].
We laten je tijdens je stage kennismaken met onze advocatuur in al haar facetten. Vanzelfsprekend bieden we je een marktconforme stagevergoeding.

UniPartners zoekt nieuwe bestuursleden

UniPartners Amsterdam is een academisch adviesbureau dat gerund wordt door studenten. Momenteel zijn wij opzoek naar gemotiveerde studenten die een bestuursjaar bij UniPartners Amsterdam willen doen! Als bestuurder kom je in een landelijk netwerk van totaal twaalf vestigingen terecht. Met het netwerk doe je regelmatig leuke dingen en volg je interessante trainingen en in-house dagen door het hele land bij verschillende bedrijven. Door UniPartners kom je in direct contact met het bedrijfsleven, geef je je CV een boost, bouw je een professioneel en sociaal netwerk op en kom je erachter wat ervoor nodig is om je eigen onderneming te runnen.
De projecten die bij UniPartners Amsterdam worden uitgevoerd acquireren wij zelf. Na de acquisitie zoeken wij een gepaste student consultant om dit project uit te voeren en vervolgens verzorgen wij ook het projectmanagement. Het leuke hieraan is dat niet alleen jij als bestuurder, maar ook de student consultant relevante werkervaring opdoet.
De uitdaging en vraagstukken die bedrijven aan ons uitbesteden, in de vorm van een project, zijn voor een bedrijf interessant als ofwel de gevraagde kennis in mindere mate aanwezig is, ofwel als het uitbesteden leidt tot een wenselijke verlichting van de werkdruk. UniPartners Amsterdam draagt bij aan een geslaagde en innovatieve toekomst voor vele bedrijven en zo zijn wij maatgevend voor hun succes van nu en de toekomst.
Binnen het bestuur heeft ieder bestuurslid een eigen functie. De functies zijn: Voorzitter, Penningmeester, Acquisitie manager, Marketing manager, HR manager, Event manager en Kwaliteitsmanager. Naast je functie specifieke taken houd je je ook bezig met acquisitie en een aantal interne taken zodat alles efficient loopt.
Heb je interesse of vragen, stuur dan snel je CV + motivatie en functie naar mei[email protected]

Uitnodiging oratie 14 februari: Geheugen van het recht

 
Prof. dr. mr. H. de Jong:
 In mijn rede van 14 februari, getiteld ‘Het geheugen van het recht’, zal ik stilstaan bij het belang van de rechtsge­schiedenis in het juridisch onderwijs. Aan de hand van een recente uitspraak van de Hoge Raad (Gemeente Heusden/Verweerders) zal ik illustreren hoe ‘het geheugen van het recht’, d.w.z. de beproefde oplossingen voor rechtsvragen die zich in het verleden hebben voorgedaan, vaak interessant vergelijkingsma­teriaal biedt voor het recht vandaag.”
14 februari om 15.45 uur precies, in de aula van de VU.

Programmareeks De Rode Hoed: drugs, geld, geweld

Vorig jaar augustus verscheen het rapport ‘De achterkant van Amsterdam’. De conclusie: de problemen zijn groot. De drugseconomie in de hoofdstad heeft de laatste jaren zowel een verharding als een verjonging doorgemaakt. Daarnaast is Nederland nog altijd de grootste drugsproducent van Europa. Het overgrote deel van de xtc-pillen in de Verenigde Staten wordt in Brabant gemaakt.
Er is geen ontkomen aan, Nederland is een narcosstaat. In het drieluik DRUGS | GELD | GEWELD werpen we ons aan de hand van drie verschillende thema’s in de vaderlandse narco-economie.
Op de eerste avond (28 januari) focussen we op de drugseconomie in Amsterdam. Tijdens het tweede deel (2 maart) kijken we naar Brabant en Limburg. En in het laatste deel (6 april) bespreken we de aanpak en verkennen we mogelijke oplossingen.
Kijk op de site voor meer informatie en om de drieluik bij te kunnen wonen. https://rodehoed.nl/drugs-geld-geweld/#

Project Wie Grijpt in?

Lijkt je het leuk om als rolmodel met scholieren het gesprek aan te gaan over thema’s zoals de Nederlandse rechtstaat, Openbaar Ministerie, veiligheid en criminaliteit?

Dan is peer educator worden bij Diversion dé maatschappelijk bijbaan voor jou! Voor ons project Wie Grijpt in? werk je voor Diversion en het OM. We zijn vanaf nu op zoek naar studenten tussen de 18 en 26 jaar met affiniteit voor de rechtstaat.

In een lessenreeks van 3 lessen ga je in gesprek met scholieren en studenten over de rechtstaat. Vragen die centraal staan zijn: hoe werkt onze rechtstaat? Wat is de rol van het Openbaar Ministerie? En waarom is een rechtstaat van belang voor onze samenleving? Door middel van oefeningen ga je de dialoog aan en daag je leerlingen uit om over de grenzen binnen de rechtstaat na te denken.

Wat geven wij jou?

Je geeft als rolmodel vorm aan je maatschappelijke betrokkenheid;

 • Deze bijbaan is erg flexibel: je kan je maandelijks inschrijven voor de lessen die binnen jouw rooster passen;
 • Je krijgt interessante trainingen (zowel didactisch als inhoudelijk);
 • Je doet nieuwe ervaringen op door voor de groep te staan;
 • Je breidt je netwerk uit: je leert andere rechten en criminologie studenten kennen en komt in contact met Officieren van Justitie en het OM;
 • Het gaat om een betaalde bijbaan. Je ontvangt een uurtarief en reiskostenvergoeding.

 

Wat vragen wij van jou?

 •  Om peer educator te zijn hoef je geen specifieke ervaring te hebben. Wel moet je genoeg tijd hebben en over de volgende eigenschappen beschikken:
 • Je studeert rechten, criminologie of komt tijdens je studie in aanraking met deze thematiek;
 • Een stevige motivatie;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Gericht op samenwerking;
 • Het leuk vinden om met jongeren in gesprek te gaan;
 • Uitstraling en enthousiasme;
 • Je bent vanaf februari beschikbaar voor de rest van het schooljaar. Sollicitatieprocedure De daaropvolgende trainingen zijn op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari overdag. Je kan dan meteen vanaf februari aan de slag als peer educator.
 • Heb je nog vragen en wil je meer weten? Dan kan je mailen naar Noa Bar-Ephraim of bellen naar 020 3059273.
 • Herken jij jezelf in bovenstaand profiel, en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als peer educator? Solliciteer dan direct! Dit doe je door zowel je CV als een kort filmpje (max 2 minuten) te sturen naar [email protected], ter attentie van Noa Bar-Ephraim. Je kan solliciteren tot woensdag 15 januari. De sollicitatieronde zal snel plaatsvinden op donderdag 23 januari van 15.30-17.00.

Werving leiding & staff CISV

Word staf of leiding bij CISV: CISV is een internationale organisatie in meer dan 70 landen. Ons doel is een eerlijkere en vredevollere wereld, en dat willen wij bereiken door jongeren uit verschillende landen in aanraking met elkaar te brengen. Dus wil jij komende zomer een internationale ervaring opdoen, werken aan je leiderschapskwaliteiten, andere culturen leren kennen, jongeren een fantastisch kamp bezorgen? Aan wat CV building doen en ook nog een ontzettend leuke tijd hebben zonder dat je hier zelf voor hoeft te betalen? Meld je dan aan voor een van de programma’s van CISV! Kijk op cisv.nl/doe-mee/staf-en-leiding/, like ons op facebook.com/CISVNL of mail naar [email protected]

8 december: publieksseminar ‘Negotiating Displacement’

The NIOD Institute for War, Holocaust and Genocide Studies and IMIS Osnabrück kindly invite you to the public seminar ‘Negotiating Displacement’ on December 8, 2019 hosted by Crea Amsterdam. The afternoon will feature a shared lunch and showing of Watani my Homeland (Marcel Mettelsiefen, 2017) to open up discussions. During this seminar we want to explore the experiences of war and mass displacement from many different perspectives. Our hope is that by the end of the afternoon we all will have more subtle ideas about the perspectives and experiences of others, and ourselves. The public seminar is part of the two-day conference ‘Negotiating Displacement: New Perspectives in War, Migration and Refugee Studies’. On Monday, December 9, an academic meeting will take place. The conference’s guiding question is how displacement has been negotiated by individuals and groups from the First World War to the present in a global perspective. Register here. Attendance is free.