Alle berichten van Bestuur

15 en 16 juni: NVC Congres

De praktijk en de wetenschap in de criminologie zijn nauw met elkaar verbonden. Niet alleen omdat criminologie als kritisch oog van (straf-)recht en beleid geldt, maar ook omdat in beleid en praktijk belangrijke inzichten van de criminologie moeten worden vertaald en toegepast. Criminologen hebben de praktijk hard nodig, bijvoorbeeld om onderzoeksgegevens te kunnen verzamelen. De praktijk heeft de criminologie ook nodig, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling en evaluatie van interventies en om inzicht te krijgen in de aard en omvang van criminaliteits-problemen. Toch blijkt het voor wetenschappers vaak lastig de weg naar de praktijk te vinden en ervoor te zorgen dat hun onderzoek leidt tot een maatschappelijke bijdrage. Andersom heeft men het in de praktijk vaak te druk met de dagelijkse uitdagingen om goed op de hoogte te blijven van de nieuwe wetenschappelijke inzichten.
In de plenaire sessies zullen toonaangevende professionals tijdens dit congres met vooraanstaande criminologen in debat gaan over de wetenschappelijke basis van hun werk en de betekenis van de criminologie voor de praktijk.
Inschrijven is mogelijk tot en met 2 juni.
 Zie voor meer informatie de site: https://criminologie.nl/nvc-congres/congres-2017/.

14 juni: Eindfeest ‘Sensation white met blacklight’

Onze prachtige lustrumjaar zit er bijna op, des te meer reden nog even een extra feestje te geven op het einde!
De activiteitencommissie heeft deze wonderschone taak op zich genomen. Schrijf daarom allen in je agenda: 14 juni vindt hét eindfeest plaats met CDP, bij de Ebeling.

Het thema is Sensation White, dus kom allemaal shinen met je witte broek, shirt, lenzen en patta’s. Voor slechts €2,50 kom je binnen. Wil je je beste vrienden ook meenemen? Dat mag! Intro’s komen binnen voor €5 euro.
Maak het bedrag onder vermelding van je naam (+eventuele intro’s) naar NL03 INGB 0007232868 t.n.v. Crime Does Pay.

Het feest start om 22.00 uur en gaat door tot in de vroege uurtjes. Voor 23.00 uur binnen = 2 gratis bier! Dus kom op tijd, de deuren sluiten om 00.00 uur. Zie voor meer informatie het Facebookevenement:

https://www.facebook.com/events/678595772325346/
Tot dan!

30 juni: LSD met CDP

30 juni vindt het laatste tentamen plaats en jaja.. daarmee begint de zomervakantie! En wat is nou een betere manier om deze in te luiden dan met het vieren van een Laaste School Dag?!

In samenwerking met de activiteiten- en lustrumcommissie hebben wij een middag en avond vol leuke evenementen gepland. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op het veld tegenover het sportcentrum VU, bij de Uilenstede. Hier zal dan een eiergooiwedstrijd plaatsvinden, gevolgd door een eind-BBQ om 18.00 uur. De afsluiter van deze avond wordt gevormd door de Apalyptische spelen, rond 20.00 uur, waarbij verschillende spellen gecombineerd worden met het drinken van heerlijk(e) biertje(s).
Kosten: 10 euro per persoon. Hierbij inbegrepen zitten de twee spellen en de BBQ, mét twee drankjes. Voor verdere drankgebruik geldt: BYOB.
Aanmelding: meld je aan door te mailen naar [email protected] Geef daarbij aan bij welke onderdelen je aanwezig bent (de eierspelen, de eind BBQ, de Apalyptische spelen). Mocht je vegetarisch/veganistisch/flexitarisch/pescotariër of gewoon een ovo-lacto-vegetariër zijn, geef dat dan ook even aan.
Deadline aanmelding + betaling: 20 juni 23.59 uur. Zorg dat je hiervoor 10 euro over hebt gemaakt naar NL03 INGB 0007 232868 t.n.v. Crime Does Pay.

7 juni: ALV + Borrel

De tweede Algemene Leden Vergadering is jaar op woensdag 7 juni, met daaropvolgend de maandelijkse borrel. Ben jij benieuwd waar CDP het tweede halfjaar mee bezig is geweest? Kom dan vooral langs. Het komende bestuur wordt daarnaast ook voorgesteld, kortom, een groot feest!
Houd onze Facebook in de gaten voor informatie betreft de locatie.

Sollicitaties liftweekendcommissie

Voor het liftweekend, dat begin volgend schooljaar 2017 plaats zal vinden, zoeken wij enthousiaste mensen die dit willen organiseren!
Zie jij het wel zitten om een locatie uit te zoeken, de overnachting te regelen en daarbij een topweekend te organiseren? Stuur dan nu een korte motivatie naar [email protected]
Deadline: 21 mei 23.59 uur.

154 bereikte personen

Stichting Jong geleerd Oud gedaan

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges voor senioren, gegeven door student-docenten (studenten; tot max. 3 jaar afgestudeerd). Met dit project geven enthousiaste studenten interactieve colleges aan senioren in tehuizen, bibliotheken en buurtcentra.
. De student-docent komt in een reeks van vier keer een uur vertellen over zijn/haar vakgebied en stimuleert de senioren met interessante vraagstukken. Iedereen kan deelnemen, want het motto luidt: ‘Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd’. Ook mensen met dementie nemen deel aan onze colleges. Wanneer zij actief geprikkeld worden, komen vaak de mooiste herinneringen naar boven. Meer informatie over dit project vind je op www.oudgeleerdjonggedaan.nl of mail naar [email protected].

19 mei: schieten met CDP

Op 19 mei is er weer een tweede kans… schieten met CDP bij de schietvereniging SSV Robin Hood te Woerden!
Heb jij altijd al willen weten hoe je nou een precies een revolver moet hanteren en hoe het is om een geweer in handen te hebben?
Pak je kans en ga mee!
De kosten voor deze activiteit bedragen 30 euro. Daarvoor kun je een hele avond gaan schieten met allerlei soorten wapens, op de schietbaan.
Aanmelden is vanaf nu mogelijk via: [email protected] Er is slechts plek voor 20 mensen dus meld je snel aan!
Deadline: 23.59 uur op 5 mei.
Let op: bij een te late afmelding, na de deadline, zijn we genoodzaakt een boete in te stellen van 15 euro.
Let op: dit uitje is alleen voor Bachelor studenten. Voor de Master studenten komt er een aparte activiteit voor het schieten!

11 mei: Borrel

11 mei is het tijd voor de eerste borrel bij een nieuwe locatie; dit maal bij café Havelaar (Voetboogstraat 22-24, Amsterdam).
Komt allen langs om te kijken of deze locatie iets is en natuurlijk voor een gezellige avond met CDP.  Houd onze facebook in de gaten voor meer informatie over deze komende borrel!

Studiemiddag 20 april: Aanpak van gewelddadige radicalisering

Op donderdag 20 april 2017 vindt de eerstvolgende ‘Cahiers op de Campus’ themabijeenkomst plaats genaamd ‘Aanpak van gewelddadige radicalisering’, georganiseerd door Stichting Maatschappij en Veiligheid.
 
Het huidig maatschappelijk debat wordt overheerst door waaromvragen die peilen naar de oorzaken van radicalisering. Waarom trekken jongeren naar Syrië? Wat trekt jongeren aan in het islam-geïnspireerd extremisme? En wat is die fameuze voedingsbodem die leidt tot terroristische acties? De vraag blijft echter of het fenomeen wel op de juiste manier gevat wordt en of we de juiste vragen stellen. De laatste jaren schieten studies naar het fenomeen radicalisering als paddenstoelen uit de grond. Deze studies focussen echter voornamellijk op de ‘root causes’ van terroristisch gedrag en het proces radicalisering. Tijdens deze studiemiddag zoomen we vooral in op de rol van lokale actoren in de aanpak van het fenomeen.
 
De studiemiddag duurt van 13.00 – 17.00 uur en vindt plaats bij de Universiteit Leiden-Faculteit Governance and Global Affairs, locatie Den Haag, Schouwburgstraat 2.
De kosten die hieraan verbonden zijn, bedragen € 65,00 en zijn inclusief koffie/thee, borrel en het boek ‘Aanpak van gewelddadige radicalisering’ (Cahier 42, Maklu).
 
Inschrijven is mogelijk via: http://www.politiestudies.be/shop_detail.cfm?ShopdetailId=134. Deadline voor inschrijven is 18 april 2017.

‘Call for Papers’ Amsterdam Law Forum

Het Amsterdam Law Forum zoekt weer bijdragen van studenten! Zie het onderstaande bericht:

Amsterdam Law Forum (ALF) is een (Engelstalige) online juridisch-wetenschappelijk tijdschrift dat geheel door studenten wordt bestuurd. Vier keer per jaar streven wij ernaar om interessante artikelen, opiniestukken en andere bijdragen te publiceren, specifiek op het gebied van internationaal en transnationaal recht.

Naast het publiceren van het tijdschrift, organiseert het bestuur van ALF 1x per jaar een seminar. Dit jaar wordt het seminar op donderdag 8 juni (13:00 – 17:00) gehouden op de Vrije Universiteit Amsterdam. Het onderwerp dit jaar is “The Environment and International Law”. Tijdens dit seminar zullen twee paneldiscussies met experts vanuit verschillende perspectieven samenkomen om te discussiëren over (1) ecocide & het milieu en gewapend conflict en (2) (internationaal) recht, duurzaamheid en klimaatverandering. Naast de expert panels zijn wij ook van plan dit jaar om een studentenpanel te organiseren. Tijdens deze panel krijgen (voormalige) master studenten de kans om hun (thesis) onderzoek op het gebied van “The Environment and International Law” te introduceren, verdedigen en verder te discussiëren met andere studenten (onder leiding van een moderator).

Voor het seminar zijn wij daarom op zoek naar (master) studenten die een scriptie (of paper) hebben geschreven op het gebied van “The Environment and International Law” en die mee willen doen aan onze studentenpanel. Hiermee hopen wij een interessante verscheidenheid aan juridische kwesties te bespreken tijdens het seminar. Gezien de voertaal van het seminar, worden studenten verzocht een Engelstalige scriptie op te sturen of deze te vertalen.
Verder zijn wij op zoek naar studenten die een bijdrage zouden willen leveren aan onze thematische publicatie, ook met het thema “The Environment and International Law”, dat begin juli zal verschijnen. Wij zijn op zoek naar studenten (of afgestudeerden) die (eventueel naast het meedoen aan het studentenpanel) een paper, scriptie of andere wetenschappelijke artikel zouden willen opsturen om bij ons te publiceren. Het onderwerp is vrij breed: van wildlife criminaliteit, milieucriminaliteit en internationale misdrijven tot klimaatverandering, klimaatvluchtelingen en duurzaamheid. De ingeleverde artikelen zullen door onze groep redacteuren worden beoordeeld en, mocht het nodig zijn, worden voorzien van commentaar om de bijdrage nog beter te maken. Dit is voornamelijk erg interessant voor studenten die meer ervaring willen opdoen met wetenschappelijk schrijven en een wetenschappelijke carrière ambiëren. Een wetenschappelijk gepubliceerd artikel staat natuurlijk anders ook erg goed op je cv!

Geïnteresseerde studenten mogen een mail sturen naar [email protected] of als zij willen bijdragen aan de publicatie, kunnen studenten via onze website www.amsterdamlawforum.org zich aanmelden en hun document (geen pdf) uploaden. Voor meer informatie over publiceren met ALF bekijk onze website.