Alle berichten van Bestuur

Studiemiddag 28 september: Eigenrichting

Rechtshandhaving is de verantwoordelijkheid van de overheid. Het ‘sociaal contract’ biedt burgers overheidsbescherming in ruil voor coöperatie aan de democratische samenleving. Dit monopolie leidt tot een verbod op eigenrichting: burgers mogen het heft niet in eigen handen nemen.

Tijdens deze studiemiddag onderzoeken we niet alleen wat vandaag de dag onder eigenrichting wordt verstaan, maar ook welke vormen van eigenrichting breed worden veroordeeld en welke vormen geaccepteerd lijken te worden.
‘Cahiers op de Campus’ is een initiatief – in samenwerkingsverband tussen het Centre for Policing & Security en de Stichting Maatschappij en Veiligheid – rondom de Cahiers Politiestudies waarbij een breed publiek van wetenschappers, beleidsmakers en politiepersoneel de mogelijkheid krijgt kennis te maken met de Cahiers en de besproken vraagstukken.
De studiemiddag duurt van 13.00 – 17.00 uur en vindt plaats bij de Avans Hogeschool, Lokaal OX 114, Onderwijsboulevard 215, te Den Bosch. Meer informatie vind je op http://www.politiestudies.be/vrij.cfm?Id=390 
De kosten die hieraan verbonden zijn, bedragen € 65,00 en zijn inclusief koffie/thee, borrel en het boek ‘Eigenrichting’ (Cahier 43, Maklu). Deadline voor inschrijven is 22 september 2017

9 en 10 oktober: Criminologische Introductie Dagen

Voor iedereen die de introweek heeft gemist óf niet genoeg kan krijgen van introdagen met CDP, organiseren wij de criminologische introductie dagen!
Wat kan je zoal verwachten? Criminologische uitjes in combinatie met heel veel gezelligheid! De precieze planning horen jullie bij de inschrijving. Het allerbelangrijkste is dat je weer nieuwe crimi’s leert kennen!
Wat zijn de kosten? €20,- (hierbij is een kaartje voor het openingsfeest inbegrepen!)
Aanmelden kan tot en met maandag 2 oktober 23.59u, door een mailtje te sturen naar [email protected] Let op! Vol = Vol
Wij hebben er zin in, tot dan!

Deadline aanmelden commissies: 20 september 2017

Graag actief worden bij CDP? Maak deel uit van één van onze commissies! Op onze Facebook staat een uitgebreid overzicht van onze commissies en wat ze in houden. Als jullie vragen hebben, kunnen jullie altijd even langskomen in het hok of een mailtje sturen!
Hoe kan je je aanmelden? Stuur een mailtje naar [email protected] Vertel welke commissie(s) je voorkeur hebben en geef hierbij een korte motivatie. De aanmeldingen sluiten woensdag 20 september 23.59u!
Tot bij de sollicitaties!

Vacature Bonger Instituut

*** Vacature Bonger Instituut ***

Het Bonger Instituut van de Universiteit van Amsterdam op zoek naar veldwerkers die bezoekers van uitgaansgelegenheden in Gooi en Vechtstreek (voornamelijk Hilversum) benaderen voor deelname aan een survey.

Er worden veldwerkers gezocht die bezoekers in verschillende uitgaanslocaties in Hilversum (en eventueel in Bussum, Naarden, Laren, Blaricum en Weesp) benaderen voor deelname aan de survey. Als veldwerker ben je betrokken bij het enthousiasmeren van respondenten voor het onderzoek. Leg jij makkelijk contact met mensen? Woon jij in Hilversum of aanliggende gemeenten óf ben jij goed bekend met het uitgaansleven daar? Dan is dit iets voor jou!

Vanaf eind augustus tot eind oktober meerdere weekenden beschikbaar (vrijdag- en/of zaterdag avond/nacht). Maximaal 6 tot 8 uur per week.

Je kan tot uiterlijk 10 juli 2017 per e-mail solliciteren middels een brief met motivatie en curriculum vitae en beschikbaarheid via [email protected] Voor meer informatie kan je contact opnemen met Simone Luijk via [email protected]

23 juni: Studiedag EFCAP-NL

 Klinische toepassingen van neurowetenschappelijke kennis in de jeugdforensische praktijk.
De scheidslijn tussen wat biologisch is en wat psychologisch is wordt minder duidelijk. Echter, de kennis rondom de neurobiologie  neemt toe, bijvoorbeeld over de hersenactiviteit tijdens gedrag en impliciete  factoren die ons handelen sturen. De toepassing van deze kennis komt  steeds meer terug in zowel behandelmethoden, maar ook in de vorm van  psycho-educatie. Daarom wordt tijdens deze studiedag de mate van praktijkrelevantie van onder ander neurobiologisch onderzoek gepresenteerd.
Deze dag duurt van 10.00-16.00 uur en vindt plaats in Utrecht. Zie voor meer informatie: http://www.efcap.nl/
Voor de eerste tien studenten die zich opgeven zijn de kosten gratis, de dag kost voor overige studenten €35,-.
Opgeven is mogelijk via: [email protected]

15 en 16 juni: NVC Congres

De praktijk en de wetenschap in de criminologie zijn nauw met elkaar verbonden. Niet alleen omdat criminologie als kritisch oog van (straf-)recht en beleid geldt, maar ook omdat in beleid en praktijk belangrijke inzichten van de criminologie moeten worden vertaald en toegepast. Criminologen hebben de praktijk hard nodig, bijvoorbeeld om onderzoeksgegevens te kunnen verzamelen. De praktijk heeft de criminologie ook nodig, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling en evaluatie van interventies en om inzicht te krijgen in de aard en omvang van criminaliteits-problemen. Toch blijkt het voor wetenschappers vaak lastig de weg naar de praktijk te vinden en ervoor te zorgen dat hun onderzoek leidt tot een maatschappelijke bijdrage. Andersom heeft men het in de praktijk vaak te druk met de dagelijkse uitdagingen om goed op de hoogte te blijven van de nieuwe wetenschappelijke inzichten.
In de plenaire sessies zullen toonaangevende professionals tijdens dit congres met vooraanstaande criminologen in debat gaan over de wetenschappelijke basis van hun werk en de betekenis van de criminologie voor de praktijk.
Inschrijven is mogelijk tot en met 2 juni.
 Zie voor meer informatie de site: https://criminologie.nl/nvc-congres/congres-2017/.

30 juni: LSD met CDP

30 juni vindt het laatste tentamen plaats en jaja.. daarmee begint de zomervakantie! En wat is nou een betere manier om deze in te luiden dan met het vieren van een Laaste School Dag?!

In samenwerking met de activiteiten- en lustrumcommissie hebben wij een middag en avond vol leuke evenementen gepland. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op het veld tegenover het sportcentrum VU, bij de Uilenstede. Hier zal dan een eiergooiwedstrijd plaatsvinden, gevolgd door een eind-BBQ om 18.00 uur. De afsluiter van deze avond wordt gevormd door de Apalyptische spelen, rond 20.00 uur, waarbij verschillende spellen gecombineerd worden met het drinken van heerlijk(e) biertje(s).
Kosten: 10 euro per persoon. Hierbij inbegrepen zitten de twee spellen en de BBQ, mét twee drankjes. Voor verdere drankgebruik geldt: BYOB.
Aanmelding: meld je aan door te mailen naar [email protected] Geef daarbij aan bij welke onderdelen je aanwezig bent (de eierspelen, de eind BBQ, de Apalyptische spelen). Mocht je vegetarisch/veganistisch/flexitarisch/pescotariër of gewoon een ovo-lacto-vegetariër zijn, geef dat dan ook even aan.
Deadline aanmelding + betaling: 20 juni 23.59 uur. Zorg dat je hiervoor 10 euro over hebt gemaakt naar NL03 INGB 0007 232868 t.n.v. Crime Does Pay.

7 juni: ALV + Borrel

De tweede Algemene Leden Vergadering is jaar op woensdag 7 juni, met daaropvolgend de maandelijkse borrel. Ben jij benieuwd waar CDP het tweede halfjaar mee bezig is geweest? Kom dan vooral langs. Het komende bestuur wordt daarnaast ook voorgesteld, kortom, een groot feest!
Houd onze Facebook in de gaten voor informatie betreft de locatie.

Sollicitaties liftweekendcommissie

Voor het liftweekend, dat begin volgend schooljaar 2017 plaats zal vinden, zoeken wij enthousiaste mensen die dit willen organiseren!
Zie jij het wel zitten om een locatie uit te zoeken, de overnachting te regelen en daarbij een topweekend te organiseren? Stuur dan nu een korte motivatie naar [email protected]
Deadline: 21 mei 23.59 uur.

154 bereikte personen